ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада оголосила попередження телеканалу ZIK

01.11.2018, 15:05

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу ZIK за його супутниковою ліцензією. Таке рішення Нацрада ухвалила 1 листопада на своєму засіданні, повідомляється на сайті регулятора.

Як зазначає Нацрада, її неодноразові моніторинги ефіру та перевірки підтвердили, що  ТОВ – ТРК “Міст ТБ”, (Львів, логотип ZIK), не веде супутникового мовлення. Зваживши на пояснення представника компанії, на засіданні 1 листопада регулятор ухвалив рішення оголосити попередження компанії за його супутниковою ліцензією.

Регулятор нагадує, що попередньо, у грудні  2017 року, визнав порушення вимог частини сьомої статті 27  та пункту "а" частини першої статті 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” та застосував до ZIK санкцію “стягнення штрафу” за неусунення порушень умов ліцензії в установлені Нацрадою строки після оголошення попередження. Товариство сплатило штраф 5% розміру ліцензійного збору, що становив  17 708 грн 10 коп.

Тоді ж Нацрада зобов’язала телекомпанію упродовж місяця привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства.

Провівши 6 червня 2018 року моніторинг мовлення компанії, працівники Національної ради знову зафіксували відсутність супутникового мовлення за зазначеними в ліцензії параметрами. Тому регулятор 29 серпня 2018 року провів ще одну перевірку, яка знову підтвердила, що мовник вкотре не усунув порушень.

Під час розгляду цього питання на засіданні Національної ради представник компанії пояснила, що телеканал 1 жовтня відновив мовлення і має намір надалі активно його провадити. Взявши до уваги запевнення компанії про її намір надалі вести мовлення на супутнику, регулятор оголосив компанії попередження, зазначила Нацрада.

Liked the article?
Help us be even more cool!