ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада оголосила попередження двом телеканалам

08.11.2018, 16:12

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження двом телеканалам - Першому київському телеканалу та 34 каналу. Таке рішення ухвалено 8 листопада на підставі результатів позапланових перевірок мовників, повідомляється на сайті регулятора.

Під час перевірки Нацрада з’ясувала, що 5 вересня, у День пам’яті – 100 років з дня початку “червоного терору” – злочинної репресивної політики комуністичного режиму, ТОВ “ТРК “КУПОЛ” (логотип “Перший київський телеканал”), ПрАТ “Телевізійна служба Дніпропетровська” (логотип “34”) не дотрималися встановлених регуляторним актом правил мовлення у дні пам’яті та жалоби. А саме, норм щодо поширення протягом доби мінімум раз на дві години інформації про день пам’яті, оголошення хвилини мовчання о 12:00 та розміщення на екрані запаленої свічки або відповідного стилізованого зображення, які є доречними до відповідної події, в проміжку ефірного часу з 00:00 до 11:02.  

З огляду на порушення Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, Постанови Верховної Ради України “Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2018 році” та пункту 4 Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті, затверджених рішенням Національної ради, регулятор ухвалив рішення про оголошення попередження двом компаніям.

Liked the article?
Help us be even more cool!