ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада оголосила попередження телеканалу “МТВ-Плюс”, який показав карту України без Криму

04.05.2016, 12:21

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, провівши перевірку, оголосила попередження мелітопольській телерадіокомпанії “МТВ-Плюс”, яка показала в ефірі карту України без Криму. Про це повідомляється на сайті Нацради.

“Національна рада, провівши перевірку ТОВ “Телерадіокомпанія “МТВ-ПЛЮС”, смт Мирне Мелітопольського р-ну Запорізької обл., виявила порушення абзацу дев’ятого частини другої статті 6 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (не допускається використання телерадіоорганізацій для трансляції телепередач, виготовлених після 1 серпня 1991 року, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій, що виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України) та  оголосила їй попередження”, - йдеться у повідомленні регулятора.

Нацрада встановила, що 13 лютого 2016 року в ефірі ліцензіата в інформаційно-аналітичній програмі “Регион. Итоги” о 18:24 вийшов інформаційний сюжет “Специальный репортаж”, наприкінці якого було продемонстровано карту України без Криму.

“Директор компанії повідомив, що це була технічна помилка, коли під час трансляції сюжету про газопостачання міста, цю карту було взято з Інтернету через неуважність працівника. Він також сказав, що колектив вибачився за цей прикрий інцидент перед глядачами, а працівник поніс адміністративне покарання. Однак факт порушення зафіксований, тому регуляторний орган застосував санкцію”, - повідомили в Нацраді.

Як повідомляв ІМІ, у лютому в ефірі телекомпанії “МТВ-плюс” (м.Мелітополь, Запорізька область) показали сюжет, в якому зобразили карту України без Криму. Міністерство інформаційної політики України звернулося до редакції телеканалу за роз’ясненнями.

Директор Мелітопольської телекомпанії “МТВ-плюс” Олег Шостак назвав публікацію карти України без вказівки на ній території Криму “технічною помилкою”.

3 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку мелітопольської телекомпанії “МТВ-плюс” (Запорізька область), яка показала в ефірі карту України без Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!