ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада оголосила попередження НТН за фільм про КДБ

21.11.2016, 11:06

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження ТОВ “Телестудія “Служба інформації” (логотип НТН), м. Київ. Таке рішення Нацрада оголосила 18 листопада на своєму засіданні за результатами позапланової перевірки каналу, повідомляється на сайті регулятора.

Як повідомили в Нацраді, моніторинг телеканалу, проведений 3 вересня, виявив трансляцію випуску “Неймовірна втеча” передачі “Речовий доказ”, присвяченого діяльності органів КДБ й зокрема позитивному образу полковника КДБ Мухіна. 29 вересня Нацрада призначила компанії позапланову перевірку, яка зафіксувала в часовому проміжку з 11:25 до 11:52 трансляцію такого контенту, що є порушенням частини другої статті 9 Закону Україну “Про телебачення і радіомовлення”.

Компанія визнала порушення, заявивши, що це була помилка редактора, який неуважно переглянув зазначений матеріал. До цього працівника було вжито адміністративних заходів.

У Нацраді наголосили, що це вже друга подібна помилка каналу. “Ухвалено рішення застосувати до телерадіокомпанії санкцію “оголошення попередження”. Упродовж  місяця ліцензіат повинен увідповіднити свою діяльність нормам законодавства і умовам ліцензії”, - повідомляє регулятор.

Як повідомляв ІМІ, 20 січня Незалежна медійна рада ухвалила рішення, яким зазначила, що канал НТН трансляцією фільму “Кровавая вольница” в рамках передачі “Легенди карного розшуку” порушив низку Законів України та етично-професійні стандарти журналістики.

11 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу НТН за трансляцію документального фільму “Кривава вольниця”, в ефірі якого “в позитивному світлі висвітлювалися співробітники радянських органів державної безпеки”.

Фото - "Детектор медіа"

Liked the article?
Help us be even more cool!