ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада оголосила попередження херсонській ТРК "АКС"

21.09.2016, 12:08

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 15 вересня застосувала до ТОВ “Телерадіокомпанія “АКС” (м. Херсон), санкцію “оголошення попередження” через трансляцію висловлювань, які в умовах інформаційної війни можуть бути використані для розпалювання національної ворожнечі. Про це повідомляється на сайті Нацради.

До регулятора звернувся голова Херсонського міського Меджлісу Ібрагім Сулейманов щодо трансляції 25 квітня в ефірі ТРК “АКС” передачі “Відкритий мікрофон”, ведучий якої, на думку заявника, нав’язує слухачам негативне ставлення до кримськотатарського народу.

“Це стало причиною для призначення позапланової перевірки радіомовника. Під час перевірки на підставі результатів моніторингу від 25.04.2016 о 14:00 зафіксовано трансляцію передачі “Відкритий мікрофон”, зміст якої свідчить про наявність порушення частини першої статті 28 Закону України “Про інформацію”, оскільки у висловлюваннях ведучого наявні сентенції, які можуть бути використані для розпалювання національної ворожнечі”, повідомляє Нацрада.

Регулятор визнав порушення радіо “АКС” норм Закону України “Про інформацію” і оголосив ліцензіату попередження.

Liked the article?
Help us be even more cool!