ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада обговорить скандал з можливим листуванням "Інтера" з "ДНР"

11.08.2016, 13:15

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення після виходу членів Нацради з планової відпустки обговорить скандал з можливим листуванням представників телеканалу “Інтер” через російського посередника-журналіста з представниками так званої “ДНР”. Про це “Детектору медіа” повідомила перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк.  

За її словами, вона стежить за цим скандалом і вже передала інформацію до Служби безпеки України. “Так, чула, звичайно, (про скандал – ред.) й стежу. Передала в СБУ для початку. Поставили на моніторинг ситуацію. Коли вийдемо з відпустки – обговоримо, що від нас залежить”, – повідомила Герасим’юк.

Також вона поцікавилася, що робить у зв’язку зі скандалом Незалежна медійна рада.

Як повідомляв ІМІ, Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики розгляне ситуацію з узгодженням сюжетів на українському телебаченні з сепаратистами.

На початку серпня в інтернет потрапило листування російського журналіста Леоніда Муравйова, який навесні 2015 року намагався влаштуватися на роботу на телеканал “Інтер”, але був видворений з України, зі співробітницею міністерства державної безпеки так званої “ДНР” Тетяною Єгоровою. У листуванні, зокрема, згадується якась Маша. Скоріше за все, мова йде про екс-креативну продюсерку “Подробностей недели” на “Інтері” (продакшн НІС) Марію Столярову.

Викладений у мережу архів містить скріншоти листувань електронною поштою між нею та журналістами. У листуванні нібито обговорюються питання надання акредитації журналістам з України, Австрії, Німеччини, Британії, Франції та інших країн. У деяких листах представники українських каналів нібито обговорюють з Єгоровою майбутні телепередачі.

Також листування може фактично свідчити про те, що Марія Столярова через Леоніда Муравйова звітувала про контент новин НІСу перед органами безпеки так званої “ДНР”.

СБУ заявила, що перевірятиме оприлюднене в інтернеті листування співробітниці міністерства державної безпеки так званої “ДНР” Тетяни Єгорової з представниками українських телеканалів.

У лютому 2016 року телеканал “Інтер” потрапив під позапланову перевірку Нацради з питань телебачення і радіомовлення через трансляцію російських фільмів, а також через інцидент з лайкою в прямому ефірі Марії Столярової, яку згодом звинуватили в симпатизуванні бойовикам  і видворили з країни.

Liked the article?
Help us be even more cool!