ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада не змогла провести засідання після звільнення Артеменка

10.05.2019, 14:46

Перша заступниця голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк відмовилася відкривати засідання регулятора 10 травня і заявила, що вважає процедуру звільнення голови Нацради Юрія Артеменка такою, що викликає питання, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Прийнявши рішення про дострокове залишення своєї посади через втому, голова не інформував мене про це, не передав мені ніяких справ, ніхто з членів, знаючи, що я була у вихідні у відрядженні ... не обговорив зі мною саме ці речі. Я хочу, щоб ми зараз з'ясували всі ці питання і потім почали голосувати”, - заявила Герасим'юк.

За її словами, звільнення Артеменка Президентом України створює колізію відповідних статей і норм Конституції України та закону про Нацраду.

“На випадок дострокового звільнення створена спеціальна стаття в законі про Нацраду. Як ми знаємо, це було зроблено для того, щоб незалежність Нацради не була ніяким способом порушена ... Я вважаю, що ми повинні провести засідання, на якому розглянемо цю заяву, яку я, до речі, так і не бачила, і, здається, мало хто з присутніх тут її бачив”, - сказала Герасим'юк, підкресливши, що до початку роботи Нацради необхідно з'ясувати правовий статус цієї обставини.

Водночас інші члени Нацради,  зокрема Уляна Фещук, Володимир Горковенко та Сергій Костинський, не підтримали Герасим'юк, проте засідання Нацради все-таки не відбулося.

Юрій Артеменко був призначений членом Нацради з телерадіомовлення указом Президента від 7 липня 2014 року. Незабаром його було обрано головою Нацради.

Як повідомляв ІМІ, 4 травня Юрій Артеменко подав у відставку з посади члена Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

4 травня Петро Порошенко звільнив Артеменка з посади члена Нацради.

7 травня Президент України Петро Порошенко призначив Юрія Артеменка на посаду члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

Liked the article?
Help us be even more cool!