ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада не збирається забороняти Telegram – Герасим'юк

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення не планує блокувати та забороняти Telegram.

Про це в коментарі Главкому розповіла голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк.

"Я ніде не казала, що Національна рада збирається заборонити Telegram чи заблокувати його. Можливо, так трактують мої слова саме ті, хто і зловживає його основною проблемою – анонімністю", – зауважила голова Нацради.

Вона нагадала, що новий Закон "Про медіа" дає право Нацраді зв'язуватися з платформами з пропозицією про співпрацю. 

"Щодо Telegram, то ми їм написали листа в серпні з приводу звернення до нас одного зі споживачів контенту, а другий лист відправили з проханням про співпрацю з платформою. Там була єдина електронна адреса, на яку ми це відправляли, і ніхто з тих пір ніяк не реагує", – зазначила Герасим’юк.

Щодо шкідливого контенту, який аноніми й не тільки поширюють у Telegram, то голова Нацради згадала досвід Бразилії – там месенджеру поставили вимогу: якщо вони не будуть реагувати та виходити на діалог, суд може розглянути питання про блокування.

"І після цього нібито Дуров чи хтось із його команди звернувся до президента країни, і таким чином це питання розв'язалося. Тому я якраз і схиляюся до напрямку виходу на діалог, але поки наші листи не мають жодної реакції", – додала Ольга Герасим’юк.

Вона згадала про ще одну проблему в Telegram: з’являються канали, які маскуються під офіційні.

"Нещодавно була така історія, коли раптом поширилося повідомлення, що створюється телеграм-канал місцевих громад, і на ньому ще й стояв логотип Нацради. Ми про цей "фейк" повідомили публічно, щоб люди про це знали, але поки що інших інструментів, окрім як працювати публічно, у нас немає", – наголосила пані Ольга.

Liked the article?
Help us be even more cool!