ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада не продовжила ліцензію телеканалу "Горизонт-TV"

09.08.2019, 10:45

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відмовила телеканалу “Горизонт-TV” (м.Первомайський Харківської обл.) у продовженні ліцензії на мовлення. Таке рішення Нацрада ухвалила на засіданні 8 серпня, повідомляється на сайті регулятора.

Підставою такого рішення регулятора стали санкції, які мовник отримав упродовж попереднього періоду своєї роботи. 

Так, рішенням Нацради від 6 липня 2017 року до ліцензіата було застосовано штрафну санкцію через недотримання вимог законодавства щодо заборони використання телерадіоорганізацій для розпалювання національної та релігійної ворожнечі, а також недотримання обов’язку стосовно поширення лише об’єктивної інформації, наявність пропаганди винятковості, зверхності або неповноцінності осіб за ознаками їх релігійних переконань, ідеології, належності до тієї чи іншої нації або раси, фізичного або майнового стану, соціального походження в аудіовізуальному творі “Олесь Бузина: жизнь вне времени”, що транслювався в ефірі телеканалу 21 січня 2017 року.

Крім того, 18 квітня 2019 року мовник отримав попередження у зв’язку з порушенням частини восьмої статті 28 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, оскільки програмна концепція мовлення телеканалу не відповідала ліцензійним умовам. Ці рішення не були скасовані в судовому порядку, а тому є чинними.

“Зважаючи на ці обставини і керуючись пунктом б) частини сьомої статті 33 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, який дає право регуляторові відмовити компанії у продовженні терміну дії її ліцензії, якщо є підтверджені рішеннями та санкціями Національної ради і не скасовані у визначеному законодавством порядку порушення, регулятор відмовив ВМП “Горизонт” у задоволенні її заяви”, зазначили в Нацраді. 

Термін дії чинної ліцензії на мовлення компанії спливає 14 жовтня 2019 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!