ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада нагадала, як висвітлювати День Героїв Небесної Сотні та 10-ті роковини початку вторгнення РФ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення рекомендує суб’єктам у сфері лінійних медіа 20 лютого висвітлювати інформацію щодо відзначення Дня Героїв Небесної Сотні в повідомленнях про події Революції Гідності.

Про це йдеться на сайті медіарегулятора.

Хвилиною мовчання о 12:00 Нацрада рекомендує також ушанувати громадянську відвагу і самовідданість, силу духу, стійкість і героїчний подвиг воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України.

Водночас медіарегулятор нагадав, що, згідно з указом Президента України від 16 березня 2022 року, в ефірі всіх суб’єктів у сфері лінійних медіа незалежно від форми власності щоденно о 9:00 оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання за співвітчизниками, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України.

Нагадаємо, 20 лютого 2024 року Україна вшановує 10-ті роковини початку російського збройного вторгнення до України, початку російсько-української війни і День Героїв Небесної Сотні.

Для відзначення дня пам’яті та скорботи мовники мають внести відповідні зміни до теле- і радіопрограм згідно з Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті.

Водночас Нацрада наголошує, що реагуватиме відповідно до Закону “Про медіа”, якщо зафіксує в ефірі мовників порушення вищевказаних правил.

Liked the article?
Help us be even more cool!