ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада нагадала телеканалам про вшанування жертв геноциду кримськотатарського народу

18.05.2021, 11:31
Фото – Нацрада
Фото – Нацрада

Меджліс кримськотатарського народу, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій і Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим закликає телеканали 18 травня, у День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, розмістити на екранах відповідний логотип.

Про це повідомляється на сайті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Мовники мають дотримуватися цього дня Правил ведення мовлення телерадіоорганізаціями в дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті. Телерадіокомпанії можуть розміщувати відповідне стилізоване зображення (логотип із гербом кримських татар) або запалену свічку. Це стилізоване зображення доречно розміщувати також у хвилину мовчання.  

У пам’ять за всіма жертвами геноциду кримськотатарського народу о 12:00 передбачено хвилину мовчання.

День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу був встановлений для відзначення на державному рівні постановою Верховної Ради України від 12 листопада 2015 року.

Нацрада нагадує, що в травні 1944 року під час спланованої силовими структурами Радянського Союзу операції до віддалених районів Узбекистану, Казахстану, Російської Федерації було депортовано близько 200 тисяч кримських татар, більшість із яких були жінки, діти й люди літнього віку. За різними оцінками, лише в перші роки вигнання внаслідок голоду, масових захворювань, знущань і каторжних робіт у місцях спецпоселень померло понад 46% кримських татар.

Логотип для завантаження.

Liked the article?
Help us be even more cool!