ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада нагадала мовникам про вшанування 29 серпня Дня пам’яті захисників України

27.08.2020, 10:38
Фото – Нацрада
Фото – Нацрада

29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Про це повідомляється на сайті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Нацрада нагадує керівникам телерадіоорганізацій, що під час планування програм і передач 29 серпня 2020 року необхідно керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті.

Зокрема, телерадіоорганізації зобов’язані внести до телерадіопередач та сітки мовлення такі зміни:

  • поширювати мінімум раз на дві години в ефірному часі інформацію про день пам’яті;
  • припинити трансляцію комедійних та еротичних фільмів, гумористичних передач;
  • під час телетрансляції розмістити на екрані відповідне стилізоване зображення або запалену свічку, які є доречними до відповідної події;
  • оголосити о 12.00 хвилину мовчання із супроводженням звуку метронома, якщо інше не передбачено відповідним нормативно-правовим актом.

День пам’яті захисників України відзначається щорічно 29 серпня відповідно до Указу Президента №621/2019 від 23 серпня 2019 року “Про День пам’яті”.

Для відзначення дня пам’яті та героїзму загиблих захисників було обрано саме цю дату, оскільки її приурочено до воєнних подій на Сході України, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат.

Цього дня на всій території України заплановано проведення низки пам’ятних та національно-патріотичних заходів. О 10:00 буде оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання.

Liked the article?
Help us be even more cool!