ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада нагадала мовникам про вшанування 27 січня Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

15.01.2021, 13:40
Фото – Нацрада
Фото – Нацрада

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення звертає увагу керівників телерадіоорганізацій, що 27 січня відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту і закликає телерадіомовників вшанувати пам’ять жертв нацистських репресій.

Про це повідомляється на сайті Нацради.

Нацрада рекомендує телерадіомовникам під час планування програм і передач на цей день керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті.

Зокрема, у день пам’яті телерадіоорганізації зобов’язані внести до телерадіопередач та сітки мовлення такі зміни:

  • поширювати мінімум раз на дві години в ефірному часі інформацію про день пам’яті;
  • припинити трансляцію комедійних та еротичних фільмів, гумористичних передач;
  • під час телетрансляції розмістити на екрані відповідне стилізоване зображення або запалену свічку, які є доречними до відповідної події;
  • оголосити о 12.00 хвилину мовчання із супроводженням звуку метронома, якщо інше не передбачено відповідним нормативно-правовим актом.

Відповідно до постанови Верховної Ради України "Про 70-річчя трагедії Бабиного Яру" в Україні щорічно 27 січня на державному рівні відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Нацрада нагадала, що під час німецької окупації в роки Другої світової війни територія України стала одним з осередків численних переслідувань за расовою, етнічною, національною належністю та масових страт єврейського населення. Так, за статистикою, серед 6 мільйонів загиблих  від нацистської політики терору євреїв понад 1,5 мільйона були нашими співгромадянами.

На міжнародному рівні офіційне вшанування загиблих унаслідок Голокосту 1933–1945 років розпочалося за 60 років після тих трагічних подій, коли була ухвалена резолюція Генеральної Асамблеї ООН 2005 року. Її співавторами стали майже 100 держав. Зокрема, Україна була однією з країн-ініціаторів підписання цього документа. Крім збереження пам’яті про невинно закатованих, підтримана резолюція покликана нагадувати про необхідність виховання толерантності, терпимості й поваги до прав людини, щоб убезпечити майбутні покоління від повторення ганебних помилок і страшних злочинів минулого.

Liked the article?
Help us be even more cool!