ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада хоче отримати право призупиняти та анульовувати ліцензії

09.07.2019, 13:36

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернеться до Верховної Ради з пропозиціями змін до закону “Про телебачення і радіомовлення”, щоб мати можливість у певних випадках призупиняти та анульовувати ліцензії “для запобігання антиукраїнській діяльності”. Рішення про звернення до парламенту Нацрада ухвалила 9 липня, повідомляє “Детектор медіа”.

Нацрада хоче отримати такі більш широкі повноваження для реакції на порушення:

  1. Право застосовувати обмежувальні санкції без проведення перевірок.
  2. Право призупиняти або анульовувати ліцензію у певних випадках:
  • заперечення територіальної цілісності України;
  • пропаганда органів держави-агресора;
  • розпалювання ворожнечі і використання мови ворожнечі;
  • поширення фейкових новин.

“Зараз ми маємо спершу призначити перевірку, провести її, і тільки потім застосувати санкцію. Ми не маємо можливості призупиняти дію ліцензії – тільки після попередження і накладення штрафу ми можемо звертатися до суду щодо анулювання ліцензії, – пояснила заступниця голови Нацради Уляна Фещук. – Будемо звертатися до Верховної Ради за тим, щоб у випадку виявлення порушень статті 6 закону про телебачення і радіомовлення Національна рада могла швидко та ефективно протидіяти цим порушенням”.

Член Нацради Сергій Костинський заявив, що в разі, коли українські медіа використовуються для російської пропаганди, у Нацради мають бути більш широкі повноваження. Він додав, що розпалювання ворожнечі та поширення фейкових новин Нацрада раніше фіксувала в ефірі каналу NewsOne, за що канал отримував попередження і штраф.

Член Нацради Валентин Коваль нагадав, що парламент кілька років тому змінив закон, розширив повноваження Нацради і надав їй можливості застосовувати штрафи, але згодом законодавча робота над змінами до закону про телебачення і радіомовлення зупинилася.

Як повідомляв ІМІ, 9 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила провести позапланову виїзну перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ “Новини 24 години”) з огляду на заяви каналу про плани провести телеміст із забороненим до трансляції на території України російським телеканалом “Росія 1”.

Liked the article?
Help us be even more cool!