ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада дозамовила частоти для покриття українським мовленням прикордоння

18.07.2019, 17:15

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення замовила в Українського державного центру радіочастот розроблення висновків щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом України для потреб телерадіомовлення у 17 населених пунктах.

Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 18 липня, повідомляє Укрінформ.

Так, Нацрада замовила прорахунок частот на аналогове звукове мовлення у п'ять населених пунктах Закарпатської області, на цифрове мовлення у семи населених пунктах Тернопільської та трьох - у Дніпропетровській області, на цифрове наземне звукове мовлення у місті Одесі, а також щодо збільшення потужності радіоелектронних засобів у Лебедині Сумської області.

Зі свого боку член Нацради Сергій Костинський пояснив, що цим рішенням регулятор завершує замовлення радіочастотного ресурсу у 188-ми населених пунктах, які знаходяться вздовж прикордоння України.

“Ми закриваємо перший етап розбудови українського радіомовлення вздовж усього українського державного прикордоння і, вже отримавши висновки на ці частоти, зможемо побудувати повноцінний пояс інформаційного захисту України. На прикордонні ж дефіцит українських радіостанцій і телеканалів. Таким чином, ми закриваємо питання забезпечення для наших громадян доступу до українського мовлення”, - сказав Костинський.

Водночас він уточнив, що Нацрада також замовляє й цифрову частоту в Одесі. “Єдина технологія, яка дозволить мовити в ефірі в самій Одесі, - це цифрове мовлення”", - підкреслив він.

Liked the article?
Help us be even more cool!