ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацполіція послалась на таємницю слідства щодо вилучених СБУ відеозаписів у справі Шеремета

22.05.2017, 14:49

У Національній поліції України відмовились повідомити, чи вилучали співробітники СБУ відеозаписи з камер спостереження по вулиці Франка у справі вбитого журналіста Павла Шеремета, зіславшись на таємницю слідства. Про це повідомляє “Українська правда”, яка 22 травня отримала відповідь від Департаменту комунікації Національної поліції на свій запит.

Запит надсилався 15 травня, до того, як стало відомо про виклик на допит колишнього співробітника СБУ Ігоря Устименка.

Як пише видання, у відповіді із шести запитань Нацполіція повідомила лише, що Устименка допитано. На решту питань, які стосувалися вилучених СБУ відеозаписів, Нацполіція відмовилась відповідати, зіславшись на таємницю слідства.

“В іншій частині запитувана інформація не підлягає розголошенню, оскільки негативно може вплинути на проведення досудового розслідування”, - йдеться у  відповіді.

  

 

Як повідомляв ІМІ, 10 травня проект “Слідство.Інфо” та міжнародна мережа OCCRP презентували документальний фільм про вбивство журналіста Павла Шеремета “Вбивство Павла”.

Один з авторів фільму про вбивство Павла Шеремета Дмитро Гнап повідомив, що працівники СБУ вилучили сервер із відео з камер спостереження в одному з магазинів поблизу будинку вбитого журналіста і повернули його порожнім.

17 травня заступник голови СБУ Михайло Глуговський сказав, що з боку СБУ не було фактів вилучення відеозаписів із камер спостереження без подальшого їх передання до Нацполіції у рамках розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Liked the article?
Help us be even more cool!