ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацполіція показала відео з можливо причетними до вбивства Шеремета

08.02.2017, 16:45

Слідство дозволило оприлюднити інформацію про деяких осіб, які можливо причетні, або є свідками убивства журналіста Павла Шеремета. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час прес-конференції 8 лютого, повідомляє “Українська правда”.

Водночас начальник Нацполіції Сергій Князєв представив відео, на якому зафіксовані підозрювані особи.

Він розповів, що відео з камер спостереження зафіксувало в різні дні на одних і тих самих місцях одних і тих само людей біля місця проживання Шеремета, які можуть бути причетними до його вбивства.

 

"Своєю поведінкою ці люди зацікавили слідство", - сказав він.

"Зазначені особи могли стежити за потерпілим, його транспортом, або планувати маршрут відходу чи підходу під час закладання вибухового пристрою і здійснення його детонації", - додав він.

 

 

За словами Князєва ці люди “уважно стежать за наявністю камер спостереження на прибудинковій території”.

 

“На нічному відео зафіксовано осіб, що закладали вибухівку в автомобіль, а також їх маршрут руху. Вперше злочинці фіксуються на Ярославовому Яру, повертають на вулицю Івана Франка, де особа схожа на жінку закладає вибухівку під автомобіль, що займає близько 10 секунд. Після цього чоловік із жінкою звертають на вулицю Липинського, проходять вулицю Гончара та вулицю Бульварно-Кудрявську”, - розповів Князєв.

 

За його словами, на відеоматеріалах за годину до вбивства зафіксовано жінку замасковану перукою та окулярами, що могла бути причетна до злочину. Також було встановлено місце звідки імовірно ця жінка могла провести детонацію вибухівки.

 

“Через декілька хвилин та сама жінка йде у зворотному напрямку по вулиці Липинського, обходить місце вчинення злочину, далі в метро”, - сказав він.

 

Як повідомляв ІМІ, 8 лютого заступник голови Національної поліції Олександр Вакуленко заявив, що слідство визначило пріоритетну версію вбивства журналіста Павла Шеремета, пов'язану з професійною діяльністю Шеремета як на території України, так і за її межами.

У Києві 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля загинув відомий журналіст Павло Шеремет, який їхав в машині. Автомобіль належав керівнику “Української правди” Олені Притулі, її в машині не було.

Журналіст Павло Шеремет помер після вибуху автомобіля, у якому знаходився, в результаті травматичного шоку і значної крововтрати.

Національна поліція України заявляє, що вибуховий пристрій, в результаті спрацьовування якого загинув журналіст Павло Шеремет, мав в своєму складі протипіхотну міну.

Фото - скріншот з відео

Liked the article?
Help us be even more cool!