ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацкомісія: Написання "Росія" з малої літери в неофіційних текстах не порушує норм мови

Фото – Нацкомісія зі стандартів державної мови
Фото – Нацкомісія зі стандартів державної мови

Національна комісія зі стандартів державної мови роз'яснила, що написання назви країни-агресора з малої літери в текстах неофіційного характеру не вважатиметься відхиленням від норм української мови.

Про це повідомляється на сайті комісії.

Таке рішення комісія ухвалила 15 вересня на своєму засіданні, врахувавши під час обговорення офіційні листи від Інституту української мови НАН України, Інституту мовознавства імені О. О. Потебні НАН України.

“Зважаючи на героїчну боротьбу Українського народу за Незалежність Української Держави … написання назв “російська федерація”, “росія”, “москва”, “московія”, “московське царство”, “російська імперія”, “державна дума рф” тощо з малої букви можна не кваліфікувати як відхилення від норм української мови в текстах неофіційного характеру”, –  зазначила комісія.

Нагадаємо, 31 серпня 2023 року міністр освіти і науки України Оксен Лісовий видав наказ про написання найменування держави-агресора "Російська Федерація" з великих літер

Водночас 7 вересня Лісовий повідомив, що не проти того, щоб діти в українських школах писали з маленької літери назву країни-агресора.

Liked the article?
Help us be even more cool!