ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Національний прес-клуб США вимагає розслідування випадків насильства щодо журналістів

06.05.2014, 11:03

Національний прес-клуб США висловлює стурбованість у зв'язку з фактами нападів і викрадення журналістів, які висвітлюють події на сході України. Відповідна заява розміщена на офіційному сайті організації, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зокрема, згадується випадок викрадення проросійськими активістами журналіста видання Buzzfeed Майка Джігліо і його перекладачки Олени Глазунової.

"Викрадення, побиття та залякування журналістів при будь-яких обставин це сумно. Ми наполягаємо на тому, щоб всі сторони конфлікту в Україні утрималися від риторики заохочення або виправдання насильства щодо журналістів", - заявив президент Національного прес-клубу США Майрон Белкінг.

Він також вимагає розслідування випадків насильства щодо співробітників ЗМІ.

У заяві також наводяться факти захоплення в Слов'янську (Донецька обл.) українських журналістів. "Зокрема, український кореспондент Руслан Кухарчук був захоплений 27 квітня, 13 годин сепаратисти утримували його, били, звинуватили в тому, що він нібито некоректно висвітлював події в зоні конфлікту. Крім того, досі на українських та іноземних журналістів і операторів нападають збройні люди", - йдеться в заяві.

Національний прес-клуб США закликає до прийняття всіх заходів для того, щоб винні в насильстві по відношенню до журналістів не залишилися безкарними.

Liked the article?
Help us be even more cool!