ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацгвардія спростувала фейк, що на ЧАЕС гвардійці несуть службу разом з російськими військовими

27.02.2022, 16:43
Фото - Детектор медіа
Фото - Детектор медіа

Національна гвардія України спростувала фейк, який поширив пропагандистський російський “Первый канал”, що українські нацгвардійці нібито спільно несуть службу з російськими військовими на Чорнобильській АЕС.

“Первый канал” зняв постановочний сюжет, у якому розповів, що українські гвардійці нібито “добровільно здалися самі без бою і тепер разом несуть службу з військовими РФ”.

У Нацгвардії заявили, що їхні військовослужбовці не відкривали вогонь 24 лютого 2022 року лише тому, щоб не створювати загрози і не порушувати статей конвенції МАГАТЕ, відповідно до яких атомні електростанції не є об'єктами військової агресії.

“Російські військові виставили ультиматум, погрожуючи мінуванням і підривами окремих об’єктів інфраструктури важливого ядерного об’єкта ЧАЕС. Так як українські гвардійці там єдині, хто розуміють, яким чином забезпечити правильну охорону об’єкту, російські військові намагаються вивчати особливості цієї роботи і створюють фейки про "спільну охорону". На відео також є кадри, де закадровий голос розповідає про "добровільну здачу гвардійців", а відеоряд — це люди в іншій формі, персонал ВОХР. Ці люди не є військовослужбовцями НГУ і судячи з відео навіть за віком не відповідають вимогам, за якими проходить відбір у підрозділи НГУ, які охороняють АЕС. А до ВОХР беруть в основному людей, що мають вже пенсійний стаж. Далі йде серія постановочних кадрів для красивої картинки, які не відображають модель несення служби на АЕС, а лише створюють візуалізацію для сюжету”, — розповіли в НГУ.

Нагадаємо, 24 лютого після запеклих сутичок із бійцями Національної гвардії російські диверсанти взяли під контроль територію ЧАЕС. Після цього, у соцмережах поширювали фейк про нібито пожежу на Чорнобильській атомній електростанції. Нібито на підтвердження цієї інформацію публікують відео пожежі на ЧАЕС. Ці кадри взяли з серіалу від НВО «Чорнобиль».

Liked the article?
Help us be even more cool!