ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

National Geographic розпочав кампанію проти забруднення планети пластиком

21.05.2018, 12:14
Фото - Instagram National Geographic

Видання National Geographic розпочало інформаційну кампанію проти забруднення екології під назвою “Planet or Plastic?” (“Планета або Пластик?”). З такою назвою обкладинки вийшов новий випуск, повідомляє УНІАН.

Як зазначають представники кампанії, вони прагнуть змінити думки людей щодо надмірного використання пластику. На обкладинці видання розміщено пластиковий пакет, який на перший погляд нагадує арктичний айсберг.

Однак не лише це зображення здивувало читачів: весь вміст журналу наповнений шокуючими фотографіями тварин та природи, які “потопають” у смітті, – лелеки у пластикових пакетах, черепахи в риболовних сітках та цілі поля і океани сміття, яке лише накопичується з роками.

“Кожного дня наші дослідники і фотографи наочно свідчать про руйнівний вплив одноразового пластику на наші океани, і ситуація стає дедалі гіршою”, – зазначив генеральний директор National Geographic Partners Гері Енн Кналл.

У журналі зазначається, що якби пластик було винайдено в часи, коли перші поселенці відправились із Англії до Північної Америки, то залишене ними пластикове сміття, імовірно, збереглося б і до сьогодні, через 400 років.  Завдяки тому, що пластик було винайдено лише наприкінці XIX століття, а його масове використання почалось у 50-х роках ХХ століття, на сьогодні ми маємо не більше ніж 9,2 млрд тон пластику, з яким нам треба розібратися. З них 6,9 млрд тон припадає на сміття.  

Зазначається, що пластикові відходи в океані, за наявними оцінками, кожного року вбивають мільйони морських тварин. Від нього постраждали приблизно 700 видів, включаючи ті, що знаходяться під загрозою зникнення.

Останніми роками зростання виробництва пластику було зумовлено, насамперед, поширенням використання одноразових пластикових упаковок у зростаючих економіках Азії – там, де системи збору сміття розвинуті недостатньо або відсутні зовсім. Зокрема, у Китаї, Індонезії, Філіппінах, В’єтнамі та Шрі-Ланці.

Представники кампанії додають, що Китай сьогодні є найбільшим виробником пластмаси: на його частку припадає понад чверть світової продукції, більша частина якої експортується у світ.

Фото - National Geographic

 
Liked the article?
Help us be even more cool!