ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Наші гроші. Львів" виграли апеляцію в СБУ щодо надання декларацій

07.12.2017, 11:54

Львівський апеляційний адміністративний суд 6 грудня відмовив у задоволенні апеляційної скарги СБУ на постанову суду першої інстанції, який визнав дії спецслужби щодо ненадання копій декларацій про доходи протиправними. Про це повідомляє видання “Наші гроші. Львів”.

Як зауважує видання, під час розгляду скарги представник СБУ кілька разів міняла стратегію, щораз по-новому пояснюючи відмову в наданні інформації. Втім, апеляційний суд залишив постанову суду першої інстанції без змін, а скаргу без задоволення. Відтак СБУ зобов’язана надати копії декларацій.

Як повідомляв ІМІ, 18 травня Львівський окружний адміністративний суд задовольнив позов журналістки сайту “Наші гроші. Львів” Юлії Костюк до Служби безпеки України у справі про відмову в наданні декларацій про доходи керівництва Управління СБУ в Івано-Франківській області. Суд визнав дії СБУ протиправними і зобов’язав надати копії запитуваних документів.

Зокрема, ще у 2016 році СБУ відмовилась надати копії декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 та 2015 рр. начальника Управління СБУ в Івано-Франківській області Дідуха Петра Олексійовича та його заступників. Підставою для відмови було вказано те, що інформація про особу не може бути поширена без її згоди, а інформація про особовий склад СБУ, який займається оперативно-розшуковою, розвідувальною або контррозвідувальною діяльністю, відноситься до державної таємниці.

Liked the article?
Help us be even more cool!