ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Народну артистку з Херсона Ружену Рубльову за роботу на окупантів засудили до 10 років з конфіскацією майна

Ружена Рубльова. Фото – investigator.org.ua

Рівненський міський суд визнав винною в колабораційній діяльності 56-річну Ружену Рубльову, народну артистку України, колишню провідну артистку Херсонського академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша. Її заочно покарали на 10 років позбавлення волі. Також у неї конфіскують майно – кілька квартир. 

Про це йдеться у вироку Рівненського міського суду від 26 березня, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Суд встановив, що 56-річна Рубльова Ружена Анатоліївна, уродженка селища Асканія-Нова Каховського району Херсонщини, мешканка Херсона, добровільно пішла служити ворогу. 30 вересня 2022 року вона брала участь у концерті, що був присвячений російській окупації частини України й відбувався в центрі Москви.

"Ружена Рубльова в супроводі хору військ національної гвардії РФ виконала музичну композицію, яка розпочинається словами "Здесь птицы не поют…" – йдеться у вироку суду.

Також Рубльова агітувала людей брати участь у незаконному референдумі щодо "приєднання" Херсонщини до РФ. 14 лютого 2023 року вона виступала з моноспектаклем "Симфония одной души" в окупованому Генічеську.

На судові засідання Ружена Рубльова не з'явилась, від слідства переховувалась, тож вирок їй ухвалили за її відсутності.

Ружену Рубльову визнали винною в колабораційній діяльності за ч. 6 ст. 111-1 КК України. Вирок суду – 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй майна. У вироку вказано про кілька її квартир, які перейдуть у дохід держави.

Також Ружені Рубльовій заборонено обіймати посади у сфері культури протягом 12 років.

Liked the article?
Help us be even more cool!