ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Народ України потрапив до короткого списку Премії імені Андрія Сахарова

13.10.2022, 13:32
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода
Європарламент оголосив короткий список кандидатів на отримання цьогорічної Премії імені Андрія Сахарова за свободу думок. Серед трьох фіналістів "хоробрий народ України". Таку інформацію оприлюднено на сайті Європейського парламенту, пише Укрінформ. 

"Депутати визначили короткий список на отримання Премії Сахарова у 2022 році, куди увійшли активіст WikiLeaks Джуліан Ассанж, хоробрий народ України, представлений президентом, обраними лідерами та громадянським суспільством, а також Колумбійська комісія правди з Колумбії", йдеться в повідомленні.

Керівники політичних груп Європейського парламенту оберуть остаточного переможця 19 жовтня. Церемонія вручення премії відбудеться в Страсбурзі в залі Європейського парламенту 14 грудня.

Премія Сахарова за свободу думок була заснована Європарламентом у 1988 році для вшанування найвидатніших осіб та організацій за їхній внесок у боротьбу за права людини та фундаментальні свободи. Ця премія присуджується щорічно. Раніше Премію Сахарова отримав український режисер Олег Сенцов, який на той час перебував у російській в’язниці.

У грошовому вимірі Премія Сахарова дорівнює сумі 50 тис. євро.

Liked the article?
Help us be even more cool!