ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нардеп Грановський вибачився перед оператором "Схем" за публікацію його даних

19.05.2016, 13:34

Народний депутат (БПП) Олександр Грановський звернувся до оператора програми журналістських розслідувань “Схеми: корупція в деталях” Ярослава Бондаренка з вибаченнями у зв’язку із появою у мережі копій документів, які належать оператору. Про це нардеп написав у своєму Facebook, повідомляє “Детектор медіа”.

Грановський пояснив інцидент непорозумінням і заявив, що готовий вибачитись перед Бондаренком особисто.

Як повідомляв ІМІ, 17 травня журналісти програми журналістських розслідувань “Схеми” (проект Радіо Свобода) заявили, що обурені діями охоронців народного депутата від БПП Олександра Грановського, які опублікували в інтернеті паспортні дані їхнього оператора Ярослава Бондаренка. Паспортні дані опублікувала низка сайтів.

16 травня народний депутат від БПП Олександр Грановський оприлюднив у своєму Facebook заяву “Професійно організоване стеження з використанням засобів спеціальної техніки за народним депутатом”.

Депутат заявив, що не знає, хто саме веде за ним стеження.

Редакція “Схем” стверджує, що народний депутат підійшов до журналістів Радіо Свобода, які йому представились і повідомили, що знімають про нього сюжет і готові записати з ним інтерв’ю.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила, що  вважає опублікування у ЗМІ персональних даних журналіста програми “Схеми: корупція в деталях”  надмірним і непропорційним втручанням у сферу приватного життя.

Омбудсмен звернула увагу ЗМІ до актуальності проблеми забезпечення балансу між правом на інформацію та захистом приватності особи під час виконання ними своїх професійних обов’язків.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська просить керівництво СБУ провести службове розслідування стосовно правових підстав дій співробітників СБУ щодо перевірки документів співробітника програми “Схеми: корупція в деталях” Бондаренка Ярослава Михайловича, їх фотографування та поширення у ЗМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!