ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Напередодні саміту Ради Європи інфраструктура Ісландії зазнала серії кібератак

16.05.2023, 12:00
Фото – freepik.com
Фото – freepik.com

Напередодні саміту Ради Європи, який розпочнеться у вівторок, спостерігали сплеск спроб кібератак проти ісландської інфраструктури, пише "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

CERT-IS, ісландська команда з кібербезпеки, повідомила про незвично велику кількість комп'ютерних атак на ісландські компанії та установи напередодні саміту Ради Європи, який відбудеться в Рейк'явіку 16 і 17 травня.

Метою цих атак необов'язково є крадіжка даних або руйнування системи, а радше здійснення величезного тиску на системи, що призводить до тимчасового колапсу, заявив Гугмундур Арнар Сігмундссон, директор CERT-IS.

Гудмундур припустив, що ці напади, ймовірно, вчиняють групи, які симпатизують Росії, і їхня головна мета – посіяти хаос.

"Це типова картина, яку спостерігають під час подібних міжнародних зустрічей. Перед початком заходу роблять спроби зламати системи, а щойно зустрічі починаються, атаки посилюються", – пояснив він.

Ісландія, яка головує в Комітеті міністрів Ради Європи, організовує саміт глав держав та урядів, який збере 46 держав-членів 16–17 травня в Рейк'явіку. 

Це четвертий саміт Ради Європи з моменту її створення в 1949 році.

Саміт буде присвячений основним цінностям Ради Європи та підтримці України через конкретні заходи, спрямовані на досягнення справедливості для жертв російської агресії.

Президент Володимир Зеленський 16 травня виступить на сесії відкриття саміту Ради Європи.

Liked the article?
Help us be even more cool!