ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нападника на броварських журналістів розшукує податкова міліція

27.12.2012, 23:29

Головний фігурант резонансних інцидентів під час візиту до Броварів Миколи Азарова перебуває в розшуку. Павла Чепуру, котрий розбив журналістам знімальну техніку, розшукують херсонські правоохоронці за скоєння ще одного злочину, повідомляє “Маєш право знати”.

Як пише видання, відповідне орієнтування на сайті Херсонської податкової служби опубліковане ще 22 серпня: за вчинення злочину Павла Володимировича Чепуру розшукує Управління податкової міліції. На сайті також розміщено фото Чепури і телефони, куди можна повідомити інформацію про його місцезнаходження.

Видання відразу зв’язалось з херсонськими правоохоронцями та повідомили про можливе перебування злочинця на території Броварів та його вірогідне місце роботи: відомо, що під час виборчої кампанії Чепура працював особистим водієм голови броварської РДА Петра Іваненка. Також під час розмови журналіст видання зазначив, що ще з жовтня з Чепурою проводять слідчі дії їхні броварські колеги, проте за весь цей час не здійснили жодної спроби затримати громадянина, розшукуваного за вчинення злочину.

У свою чергу, херсонські податківці зазначили, що проти розшукуваного порушено кримінальну справу за ст.358 ч.1: підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток та штампів. Справу Чепури передано в суд, проте останній злісно ухиляється від слідства.

В розмові з журналістом видання херсонський правоохоронець зазначив, що передасть отримані відомості в Головне управління податкової міліції в м. Києві, позаяк саме столичні правоохоронці оголосили Чепуру в розшук. З журналістами пообіцяли зв’язатись та уточнити деталі, проте за добу журналісту «Маєш право знати» ніхто з правоохоронців так і не зателефонував.

Відтак видання направило листи з описом ситуації в ГУ МВС в м. Києві, в Державну податкову службу, в Департамент внутрішньої безпеки МВС України та Генеральну прокуратуру.

Видання нагадує, що справою про перешкоджання журналістській діяльності з боку Чепури займався заст. Броварського міжрайонного прокурора Антон Авер’янов, а з боку міліції – молодший лейтенант Ігор Лисенко. Обидва не знайшли в діях розшукуваного складу злочину.

Нагадаємо, 20 жовтня у Броварах Київської області напередодні візиту прем’єр-міністра Миколи Азарова на журналістів, які намагалися потрапити до виборчої дільниці, напали невідомі. Зокрема, журналістам інтернет-видання «Маєш право знати» Аліні Дяченко та газети «Громадський захист Київщини» Андрію Качору розбили мобільні телефони, на які ті фіксували події.

Броварська прокуратура почала перевірку інциденту, під час якого журналістам розбили телефони.

Liked the article?
Help us be even more cool!