ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НАМ запропонує політичним партіям підписати Декларацію про принципи інформаційної політики

12.09.2012, 04:49
Незалежна Асоціація телерадіомовників (НАМ) ініціює створення Декларації політичних партій про принципи інформаційної політики. Про це повідомляє прес-служба НАМ.
 
"Документ покликаний публічно зафіксувати відданість політичних партій, що претендують на місце у парламенті, основним принципам плюралістичної демократії та повагу до прав людини, а також їх готовність своєю діяльністю гарантувати засобам масової інформації незалежність та право на безперешкодне поширення фактів, ідей та думок" - йдеться в повідомленні.
 
Декларація містить як базові принципи інформаційної політики, захисту прав журналістів та регулювання медіа галузі, так і конкретні кроки та рішення, які мають бути зроблені задля укріплення свободи слова та незалежних медіа
 
НАМ запрошує всі міжнародні та українські громадські організації, медіаасоціації, формальні та неформальні рухи та експертів, що опікуються проблемами реалізації права на свободу слова і доступ до інформації та укріпленням незалежних ЗМІ приєднатися до ініціативи й долучитися до обговорення тексту документу. Зауваження та пропозиції до тексту приймаються від усіх зацікавлених до 18:00 13 вересня за адресою [email protected].
 
До підписання декларації будуть публічно запрошені всі політичні партії та кандидати, зареєстровані як учасники виборчого процесу. Перелік підписантів декларації буде представлений широкій громадськості 23 жовтня 2012 року.
 
Ініціатори проекту стверджують, що упродовж п’яти років діяльності Верховної Ради відстежуватимуть відповідність діяльності політичних партій та кандидатів принципам та планам, задекларованим у документі.
 
«Ми вважаємо, що на тлі потоку популістських обіцянок та лозунгів, кандидати в депутати та політичні партії мають зафіксувати перед медіаспільнотою та громадяни реальну, вимірювану та контрольовану позицію щодо державної інформаційної політики. Цікаво буде подивитися, хто з політичних гравців буде готовий взяти на себе реальні зобов’язання», – вважає виконавчий директор НАМ Катерина М’ясникова.
 
З проектом декларації можна ознайомитись на сайті НАМ.
Liked the article?
Help us be even more cool!