ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Найстаріша газета Житомирської області припиняє свою діяльність

29.12.2023, 13:16
Оксана Трокоз
Фото Оксани Трокоз
Фото Оксани Трокоз

Друкована газета “Житомирщина”, яка була заснована 1919 року, припиняє свою діяльність. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив комерційний директор видання Богдан Лісовський.

“Причина закриття “Житомирщини” – важкий фінансовий клімат, що потягнув за собою значне зменшення кількості передплатників. Також на цю ситуацію вплинули й “драконівські” підвищення ціни за свої послуги та перебої з вчасною доставкою періодики поштарями, підвищення друкарських послуг та ціни на газетний папір”, – написав він. 

Також він зазначив, що в другій половині ХХ століття газета виходила шість разів на тиждень накладом 140 тисяч примірників. На той час у редакції працювали 100 осіб, 40 із яких – творчі працівники.

У коментарі регіональній представниці ІМІ Оксані Трокоз Богдан Лісовський повідомив, що останнім часом у редакції працювало вісім осіб, ще декілька людей перебували закордоном.

“Колектив написав заяви на звільнення, майно буде все продане, кошти будуть розподілені за борг із зарплати перед усіма працівниками”, – зазначив Богдан Лісовський.

Представниця ІМІ намагалася також узяти коментар у редактора газети Григорія Павлова. Проте в його приймальні підтвердили, що газета припиняє діяльність, але сказали, що інтерв’ю з цього приводу редактор не дає.

Liked the article?
Help us be even more cool!