ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Найпоширенішими кіберзлочинами в Україні є шахрайство та фішингові атаки

13.05.2021, 16:05
Фото – inbusiness.kz
Фото – inbusiness.kz

В Україні найпоширенішими порушеннями в кіберпросторі є фішингові атаки, онлайн-шахрайство та поширення шкідливого програмного забезпечення.

Про це 13 травня сказав перший заступник начальника Департаменту кіберполіції Національної поліції України Сергій Кропива на форумі “Україна 30. Безпека держави”, повідомляє Укрінформ.

“Упродовж поточного року ми відмічаємо та характеризуємо такі виклики, які пов’язані з фішинговими атаками, вони займають провідну позицію серед кіберзагроз на території нашої держави. Окрім того, потрібно зазначити, що також значну роль займає розповсюдження шкідливого програмного забезпечення”, – розповів Кропива.

За його словами, серед інших найпоширеніших кіберпорушень в Україні – протиправний контент в інтернеті, який деструктивно впливає на компанії, громадян, державу загалом, а також онлайн-шахрайство.

Кропива порадив громадянам, якщо їм надходять незрозумілі, невідомі листи або навіть очікувані листи, під час переходу за посиланнями звертати увагу на доменне ім’я, на яке вони переходять, бо це найбільш ключова особливість фішингового ресурсу: хакер не в змозі зробити ідентичне доменне ім’я. Водночас дизайн сторінки може бути ідентичним у більшості таких випадків.

“Лише впродовж чотирьох місяців цього року підрозділи Департаменту кіберполіції беруть участь у розслідуванні близько 9 тис. кримінальних проваджень. За цей проміжок часу ми ідентифікували 1890 осіб, які причетні до кіберзлочинів. До департаменту кіберполіції звернулося більш ніж 62 тис. громадян, і їм була надана необхідна кваліфікована допомога”, – сказав він.

Також Кропива зазначив, що кіберполіцейські цьогоріч узяли участь у 12 міжнародних спеціальних поліцейських операціях і за цей же проміжок часу ідентифіковано і знешкоджено 10 організованих злочинних груп та три організації, що скоюють кіберзлочини.

Liked the article?
Help us be even more cool!