ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Найменше передач українською мовою на "Русское радио – Україна" – Нацрада

18.11.2021, 14:06
Фото: nrada.gov.ua
Фото: nrada.gov.ua

У жовтні лідерами за обсягом ведення передач державною мовою стали такі радіостанції: "Країна ФМ", Українське радіо, "Люкс ФМ", Радіо "Культура" і Радіо "Промінь". Передачі на цих радіостанціях велися 100% українською. Про це повідомила Нацрада з питань телебачення і радіомовлення.

З показником 98% п’ятірку лідерів майже наздоганяє "Kiss FM". 

Наступними в рейтингу йдуть "Пятница" – 88%, Радіо НВ – 85%, "ХІТ ФМ" – 82%.

У решти мовників показники перевищують 70%.

Найменше в жовтні українською мовою велися передачі "Русского радио – Україна". З показником 72% радіостанція посідає останню сходинку.

 

За обсягом пісень українською мовою рейтинг очолюють "Країна ФМ", Українське радіо і Радіо "Культура". У їхньому добовому мовленні українськомовні пісні становили 100%. В ефірі третього радіоканалу Суспільного – Радіо "Промінь" – українською звучали 83% пісень. Найменше їх було на радіостанції "Шансон" – 41%. 

 

У порівнянні з попереднім звітним місяцем у жовтні обсяг ведення передач державною мовою зріс у трьох радіостанцій: у Радіо НВ – на 7%, у "Мелодії" – на 4% і в ХІТ ФМ – на 2%. Водночас у шести мовників фіксувалося незначне зменшення цього показника в межах 1–3%. Стосовно пісень українською мовою, цього місяця вони частіше виходили в ефір. Їхній добовий обсяг зріс у семи радіостанцій: у Радіо "Культура" на 16%, у "Русское радио – Україна" на 6%, у Радіо НВ на 5%, у "Пятницы" на 4%, у "Шансону" на 2% та в "Люкс ФМ" на 1%.

 

Національна рада щомісяця перевіряє 14 загальнонаціональних радіостанцій на дотримання законодавчих вимог щодо обсягу української мови – частин 2, 3 і 5 статті 9 Закону України "Про телебачення і радіомовлення".

Як повідомляв ІМІ, у вересні найрідше пісні українською мовою звучали на радіостанціях "Шансон" (39%) і "Пятница" (38%). 

Liked the article?
Help us be even more cool!