ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Наглядова рада НСТУ закликає владу не урізати фінансування суспільного мовлення у 2017 році

18.08.2016, 11:40

Члени Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України (ПАТ НСТУ) занепокоєні недофінансуванням суспільного мовлення в 2017 році і закликали Міністерство фінансів, Кабінет Міністрів та Верховну Раду не урізати фінансування суспільного мовлення в наступному році, повідомляє Суспільне мовлення.

Міністерство фінансів визначило граничний обсяг видатків на Суспільне мовлення у 2017 році всього 699 992,7 тис. грн. При тому, що передбачений законом обсяг становитиме близько 1,26 млрд грн.        

Всі 17 членів НТСУ закликали Мінфін передбачити видатки на бюджетну програму “Фінансова підтримка Національної суспільної телерадіокомпанії” в обсязі, встановленому Законом України “Про суспільне телебачення та радіомовлення”, а саме 0,2% від загального фонду державного бюджету за попередній рік. А уряд та парламент – не допустити внесення та прийняття Державного бюджету України на 2017 рік із заниженим рівнем фінансування Суспільного мовлення.

Наглядова рада НСТУ у заяві наголошує, що недофінансування фактично знекровить суспільство в його праві на отримання неупередженої інформації, оскільки суспільне мовлення є єдиним мовником в країні, інформаційна політика якого не залежить ні від держави, ні від приватних власників, а зорієнтована виключно на задоволення запитів та інтересів самого суспільства.

Заяву підписали члени Наглядової ради НСТУ: Тарас Аврахов, Володимир Бринзак, Євген Глібовицький, Дарія Карякіна, В'ячеслав Козак, Тетяна Лебедєва, Лаврентій Малазонія, Вадим Міський, Світлана Остапа, Олексій Панич, Віталій Портніков, Наталія Скрипка, Віктор Таран, Сергій Таран, Ігор Хохич, Тарас Шевченко, Володимир Яворівський.

Liked the article?
Help us be even more cool!