ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Нафтогаз" пояснив у суді, що не надав на запит журналістки контрактів, бо не укладав їх

29.06.2017, 16:24

НАК “Нафтогаз України” пояснив у суді, що не надав на інформаційний запит журналістки “Української правди” Тетяни Козирєвої копії контрактів, укладених із бельгійською компанією CabinetDN та американською компанією ValueBridge, бо не укладав їх. Про це повідомляє “Доступ до правди”.

“Якби компанія відпочатку надала таку відповідь на запит – що вона не створювала і не володіє такою інформацією – то я би взагалі не радив своїй клієнтці подавати позов”, - прокоментував у судовому засіданні медіа-юрист Олександр Бурмагін.

Як пише видання, як відомо зі справи, спочатку у відповіді на запит компанія повідомила, що не є розпорядником інформації. Цю тезу й оскаржувала у суді журналістка, доводячи, що оскільки єдиним засновником ПАТ “Публічне акціонерне товариство “Національна акціонера компанія “Нафтогаз України” і 100% власником підприємства є Кабінет Міністрів України, тобто держава, то компанія є розпорядником, а запитувана інформація є публічною, бо стосується володіння, користування чи розпорядження державним майном та використання бюджетних коштів.

Сторона позивачки заперечила проти переведення розгляду у письмовий формат, відтак суд оголосив перерву у судовому засіданні до 3 серпня 2017 року.

Як повідомляв ІМІ, 11 квітня журналістка видання “Українська правда” Тетяна Козирєва подала позов до Окружного адміністративного суду міста Києва з приводу ненадання ПАТ “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” публічної інформації.

Козирєва зверталася до компанії з проханням надати копії контрактів НАК Нафтогаз України, укладених із бельгійською компанією CabinetDN та американською компанією ValueBridge. У відповіді компанія повідомила, що не є розпорядником цієї інформації.

Окружний адміністративний суд міста Києва переніс на 22 червня розгляд справи журналістки “Української правди” Тетяни Козирєвої до НАК “Нафтогаз Україна” з приводу ненадання інформації на запит.

Представниця ІМІ Надія Вірна започаткувала ініціативу “На суд за доступ”, яка компенсує журналістам та активістам витрати на судовий збір щодо позовів про захист права на інформацію.

Це перший позов, підтриманий ініціативою “На суд за доступ”, яка компенсує витрати на судовий збір.

Liked the article?
Help us be even more cool!