ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Начальниця МВА: Окупанти вербують молодь Бердянська до лав росармії

Міністерство оборони РФ запрошує жителів окупованого Бердянська віком від 16 до 22 років вступати до "вищих військових училищ Росії”, повідомила начальниця міської військової адміністрації Бердянська Вікторія Галіціна.

За її словами, молоді пропонують швидке придбання житла та компенсацію за винаймання, безкоштовну медицину, страхування життя та здоров'я.

“Ці умови створені лиш для того, щоб залучити якомога більше молодих людей. Вербуючи молодь з окупованих територій, Росія прагне змінити їхню самосвідомість і вкорінити ідеї, які будуть спрямовані на підтримку російських інтересів”, – зазначила Галіціна.

Вона висловила думку, що покоління, виховане чужою ідеологією, ризикує втратити зв'язок з рідною культурою та історією, що становить небезпеку для національної цілісності та суверенітету України.

Як повідомляв ІМІ, з 1 вересня 2024 року в усіх школах на окупованих територіях росіяни запровадять новий предмет – курс із управління безпілотниками.

Такі дії російської окупаційної влади суперечать міжнародним нормам та стандартам у сфері освіти. Залучення неповнолітніх до подібних заходів порушує їхнє право на невтручання у війну та на захист від військового використання.

Liked the article?
Help us be even more cool!