ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Набув чинності закон про квоти на українську музику

08.11.2016, 10:59

Сьогодні, 8 листопада, набув чинності законопроект №3822-д “Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах), повідомляє Укрінформ.

Згідно з законом, мовлення кожної телерадіоорганізації має складатися з національного аудіовізуального продукту не менш ніж на 50%.

Також телерадіоорганізації при здійсненні радіомовлення повинні забезпечувати частку пісень державною мовою не менше 35% від загального обсягу пісень, поширених протягом доби.

При цьому телерадіоорганізації, в чиєму ефірі музичні твори на мовах Європейського Союзу складають не менше ніж 60%, мають трохи меншу квоту, а саме — 25% україномовних пісень.

За невиконання цих вимог телерадіоорганізаціям загрожує штраф у розмірі 5% загальної суми ліцензійного збору.

Як повідомляв ІМІ, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення опублікувала роз’яснення стосовно застосування вимог законопроекту №3822-д “Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах).

16 червня Верховна Рада ухвалила законопроект №3822-д “Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах), яким зобов'язала радіостанції транслювати кожну третю пісню українською мовою.

Зокрема, протягом першого року з моменту набуття чинності закону частка пісень державною мовою становитиме 25%, починаючи з другого року — 30%. З третього року частка становитиме 35%.

Згідно з законом, телерадіоорганізації при здійсненні радіомовлення забезпечують не менше 60% добового обсягу ведення передач, в тому числі новинно-аналітичних блоків, розважальних передач (дикторами, ведучими радіопередач) державною мовою.

Фото - Високий замок

Liked the article?
Help us be even more cool!