ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На знімальну групу "Грошей" напала охорона будинку, який приписують Симоненку

21.06.2012, 00:57

18 червня 2012 року у Київській області на знімальну групу програми “Гроші” каналу “1+1” напали під час зйомок сюжету про земельні ділянки навколо будинку, який приписують Петру Симоненку, напали представники приватної охорони, повідомляє “1+1”.

Приватна охорона почала відбирати у групи камеру, блокувала машину та погрожувала журналісту Михайлу Ткачу.

Згодом служба охорони викликала на підмогу Державну Службу Охорони (ДСО), яка мала розібратися з несанкціонованою, як вони вважали, діяльністю журналістів.

Проте по приїзду, зауважують на телеканалі, ДСО не побачила у роботі знімальної групи жодних порушень та стала на бік журналістів. Крім того, ДСО супроводжувала знімальну групу до районного відділку міліції для написання заяви Михайлом Ткачем у зв'язку з інцидентом.

Ткач зазначив, що охорона перешкоджає здійсненню його законної професійної діяльності журналіста (ст.171 Кримінального кодексу України). Таке умисне перешкоджання карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, 13 червня у програмі “Гроші” вийшов сюжет про те, як Михайла Ткача біля приймальні народного депутата від БЮТ Вадима Трофименка, розташованій в маєтку в Конча-Заспі, ледве не побив невідомий молодий чоловік, який також погрожував, що у разі оприлюднення відео з бесідою в них будуть проблеми.

Liked the article?
Help us be even more cool!