ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Житомирщині затримали інтернет-пропагандиста, який виправдовував російську агресію

30.06.2023, 16:20
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України викрила мешканця військового містечка на Житомирщині, який закликав у соціальних мережах до насильницької зміни державної влади в Україні.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Управління СБУ в Житомирській області.

Пропагувати такі ідеї чоловік в однокласниках став з початком повномасштабного вторгнення РФ. Зокрема, йдеться в повідомленні, він поширював маніпулятивні дописи з проросійських спільнот, у яких саме Україна називалася державою-терористкою.

“Виправдовуючи збройну агресію РФ необхідністю “звільнення мільйонів заручників”, чоловік пропонував також “ліквідувати українську державність”, оскільки вона є нібито джерелом нацизму. До того ж робити це слід “гартованим залізом”, – зазначає СБУ. 

Крім того, він поширював матеріали, у яких стверджувалося, що Путін “не воює з українцями та навіть з армією України”, а повномасштабне збройне вторгнення РФ подавалося як “звільнення заручників від терористів”.

Ініційована СБУ лінгвістична експертиза “підтвердила протиправний характер опублікованих чоловіком дописів”. 

Під  час обшуку у фігуранта справи вилучено комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Фігуранту повідомили йому про підозру в поширенні закликів до повалення конституційного ладу України та розповсюдженні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, тобто за ч. 2 ст. 109, ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!