ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Житомирщині суд оголосив вирок жінці, яка поширювала контент із запереченням збройної агресії РФ

03.02.2023, 12:08
Фото – mi100.info
Фото – mi100.info

Бердичівський міськрайонний суд проголосив вирок бердичівлянці, яка в соцмережі "Одноклассники" поширювала відеоматеріали із запереченням збройної агресії Росії проти України та глорифікацією агресорів, представників збройних формувань РФ.

Про це повідомила пресслужба суду.

Засудженій 74 роки. За даними досудового розслідування, жінка знала про блокування "Однокласників" в Україні, але встановила відповідне програмне забезпечення, щоб користуватися цією соцмережею.

"Влітку 2022 року, коли в країні тривало повномасштабне вторгнення росії, обвинувачена усвідомлено, діючи в умовах воєнного стану, на власній вебсторінці вподобала та поширила дві відеопублікації з текстами, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України та глорифікація, тобто восхваляння та возвеличення збройних формувань країни-агресора", – зазначили в пресслужбі суду.

Разом з обвинувальним актом до суду надійшла угода про визнання винуватості, укладена між прокурором та обвинуваченою. Відповідно до угоди, пенсіонерка повністю визнає свою провину та щиро кається.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості, визнав жінку винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 КК України, та призначив узгоджене сторонами покарання – два роки позбавлення волі без конфіскації майна з іспитовим строком один рік. Вирок може бути оскаржений в апеляційній інстанції протягом 30 днів.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України викрила експрацівника Рівненської атомної електростанції, який у забороненій соцмережі публічно глорифікував дії російських окупантів та поширював антиукраїнські наративи.

Liked the article?
Help us be even more cool!