ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Житомирщині засудили антиукраїнську агітаторку, яка публікувала заклики до міжнаціональної ворожнечі

16.07.2020, 12:59
Фото – dilo.net.ua
Фото – dilo.net.ua

Інтернет-агітаторка з Коростишева, яка публікувала заклики до міжнаціональної ворожнечі та захоплення влади, дістала рік умовно. Про це 15 липня повідомила пресслужба управління Служби безпеки України в Житомирській області, інформує "Діло"

"Коростишівський районний суд засудив місцеву інтернет-агітаторку, яку СБУ викрила на пропаганді насильницької зміни державної влади і розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.
Слідчі української спецслужби встановили, що публічні деструктивні дописи поширювала мешканка Коростишева.

Свої заклики вона розміщувала на персональній сторінці в одній із соціальних мереж Рішенням суду фігурантку визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України", – йдеться в повідомленні СБУ.

Правоохоронці додають, що наразі акаунт інтернет-пропагандистки заблоковано, а протиправні звернення видалено.

У матеріалах суду наводиться інформація про 14 публікацій, розміщених у період з 28 листопада 2019 по 20 січня 2020 в Livejournal та Facebook, зокрема про текст під назвою "Вирішення жидівського питання в Україні", а також публічні заклики, спрямовані на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади в Україні, розпалювання національної ворожнечі, які починаються зі слів "Все треба робити по регіонах…", "У випадку повстання буде як завжди…", "Роздумую над тим, що можна зробити з жидами…".

Liked the article?
Help us be even more cool!