ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Житомирщині ліквідували мережу фейкових акаунтів, які використовувалися РФ

07.02.2022, 15:42
Фото – gp.gov.ua
Фото – gp.gov.ua

Правоохоронці ліквідували на Житомирщині мережу фейкових акаунтів, які використовувалися РФ. Про це повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, двоє місцевих жителів налагодили схему створення в соцмережах акаунтів, які використовувалися для поширення повідомлень антиукраїнського змісту.

"Чоловіки за допомогою неліцензійної програми створювали в соцмережах акаунти, реєструючи їх під іменами жителів України, які продавали на форумах РФ. За свої послуги вони брали плату, яку “клієнти” перераховували через небанківську платіжну систему, а фейкові акаунти використовували для розповсюдження деструктивного контенту,  направленого на розхитування внутрішньополітичної обстановки в різних регіонах України", – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили банківські платіжні картки, комп’ютерну техніку зі спеціальним програмним забезпеченням та мобільні телефони. 

Порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада") та ч. 1 ст. 182 КК України ("Порушення недоторканності приватного життя").

Досудове розслідування триває.

Liked the article?
Help us be even more cool!