ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Запорізькій області викрили сепаратистів, які агітували за відродження СРСР

05.02.2021, 12:09
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомляє про викриття в Запорізькій області сепаратистів, які на замовлення російських кураторів пропагували ідею відродження СРСР і планували створити фейкові органи радянської влади. 

Про це повідомляється 5 лютого на сайті СБУ.

За даними досудового слідства, учасники групи входили до одного з проросійських радикальних рухів, який виступає за “відродження оновлених республік СРСР”. За задумом замовників, фігуранти мали агітувати населення за повернення в “правове поле СРСР” та сформувати органи радянської держвлади через процедуру так званого “народовладдя”.

Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що учасники групи хочуть провести фейкові “всесоюзні вибори” для створення альтернативних органів управління всіх рівнів. Кінцевою їхньою метою є відновлення СРСР через проведення “відкритого волевиявлення народу”. Офіційні органи влади України мали скласти повноваження на користь новообраної радянської влади.

Також, повідомляє СБУ, учасники руху мали звернутися до органів влади з офіційними заявами про нібито бажання громадян відновити Українську РСР. Зокрема, організаторка українського осередку руху звернулася з офіційною заявою до державних органів влади щодо відкриття в одному із селищ Запоріжжя виборчої дільниці для проведення фейкового волевиявлення. Вона також вимагала фінансування за кошт місцевого бюджету, посадовці якого ще мали сприяти проведенню “виборів”, зазначає СБУ.

Під час обшуку за місцем проживання фігурантки правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, агітаційні матеріали та документацію з підтвердженням злочинної діяльності.

У межах раніше розпочатого кримінального провадження за ч. 1 ст. 109 ККУ (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) тривають слідчо-оперативні дії.

Liked the article?
Help us be even more cool!