ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Запоріжжі поліція забороняла журналістам знімати на дільниці та перевіряла документи

21.04.2019, 15:42
Фото - ria-m.tv

У Запоріжжі представниця поліції намагалася заборонити журналісту інтернет-видання "Depo.Запоріжжя" зйомку на одній з дільниць, повідомляє Depo.Запоріжжя.

Інцидент стався на дільниці №230958 у Дніпровському районі Запоріжжя.

Як пише видання, врешті представницю правоохоронних органів вдалося переконати, що вона порушує закон.

В коментарі представниці ІМІ редакторка видання Оксана Сабордина повідомила, що поліцейська не дозволяла журналістці Наталі Соловйовій фотографувати в приміщенні дільниці перебіг голосування.

“Ми традиційно фотографуємо комісію, людей біля скриньок тощо, в заповнені бюлетені та кабінки з фотоапаратом не зазираємо. Наталі за деякий час вдалося переконати поліцейську, що має право зробити зйомку. Конфлікту не було”, - розповіла редакторка.

Також журналісти мелітопольського сайту “РІА Мелітополь” повідомили, що поліцейські фіксували на фото посвідчення всіх журналістів, що заходять на дільниці. Це робили, зокрема, на місцевих дільницях №№ 230717 та 230718.

Як пише видання, поліцейські фотографують посвідчення журналістів на свої телефони та пояснюють, що це для звітності. Водночас, зауважує видання, не пояснюють, перед ким звітуватимуть.

“Біля входу на ділянку правоохоронці спочатку поставили запитання: “Хто ви?” Звичайно, як законослухняний громадянин України, я представилася і показала посвідчення журналіста, яке висіло на грудях. Після чого увага до моєї персони зросла і поліцейський, чогось діставши свій телефон, став фотографувати моє посвідчення. На питання: “Навіщо ви це робите?” – прозвучала відповідь: “Нам так потрібно робити для звітності”. Коли я поставила запитання: “Перед ким ви будете звітувати?”, виразної відповіді не прозвучало. Так само як не змогли правоохоронці відповісти на моє запитання, якою статтею Закону України передбачені їхні дії”, – розповіла журналістка “РІА Мелітополь” Світлана Зализецька.

У Головному управлінні Нацполіції в Запорізькій області підтвердили, що такі два інциденти в регіоні мали місце, повідомляє Радіо Свобода.

“Наші працівники були проінструктовані, аби перевірити у всіх документи. Можливо, десь трохи неправильно себе повели, але перевіряли документи у всіх журналістів. Зараз у всіх різні журналістські посвідчення, і важко визначити, що це журналіст, бо нема єдиного зразка”, – розповів під час брифінгу, присвяченого роботі поліції в день виборів, заступник начальника Головного управління Нацполіції в Запорізькій області Олександр Панченко.

У поліції також повідомили, що якщо будуть факти неналежної поведінки працівників поліції під час проведення виборів, то щодо кожного випадку проводитиметься спеціальна перевірка.

Liked the article?
Help us be even more cool!