ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Закарпатті екс-редактора комунальної газети засудили умовно за зловживання

19.02.2016, 12:20

Виноградівський районний суд Закарпатської області визнав колишнього головного редактора комунальної газети “Новини Виноградівщини” Василя Кішу винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України та призначив йому покарання у виді одного року позбавлення волі з випробувальним терміном один рік. Про це йдеться у рішенні суду від 17 лютого, яке оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбук колишній голова Виноградівської районної ради Олег Любімов, повідомляє “Закарпаття Онлайн”.

Також суд позбавив екс-головреда права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими функціями, строком на один рік.

Як зазначено у вироці суду, Кіша звільнено “від відбування призначеного основного покарання з випробуванням, якщо він протягом однорічного іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього обов'язки…”.

Також суд визнав за потрібне стягнути з Кіша на користь комунального підприємства, яке він очолював, понад 40 тисяч гривень та 4,5 тис грн витрат на правову допомогу.

Відповідно до закону, екс-головред має 30 днів на подання апеляційної скарги на вказаний вирок.

Як встановив суд, Василь Кіш, перебуваючи на посаді керівника газети, “умисно, з метою власного збагачення, всупереч затвердженого штатного розпису, 19.01.2010 р… видав та підписав наказ… встановивши собі рівень інтенсивності оплати праці на 2010 рік розміром 50%”. В ході судового розгляду кримінального провадження підтверджено, що злочинними діями Кіш завдав комунальному підприємству “РРВК “Новини Віноградівщини” реальної шкоди на суму 40364,15 грн.

Санкція ч.2 ст.191 КК України (Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Liked the article?
Help us be even more cool!