ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Закарпатті журналіста не допускають в приміщення ТВК

04.03.2013, 02:29

Голова Виноградівської районної виборчої комісії Закарпатської області Олег Мокін відмовився зареєструвати журналіста газети «Точка опори» Святослава Бабілю і заборонив йому знаходитися в приміщенні, де здійснює діяльність виборча комісія, повідомляє Закарпаття онлайн.

На його думку, представники ЗМІ мають право перебувати лише на засіданнях. Свою відмову голова мотивував тим, що наразі засідання комісії не відбувається.

На прохання журналіста Олег Мокін надав інформаційне пояснення, вказавши, що «законом не передбачено можливість представника ЗМІ постійно перебувати в приміщенні територіальної виборчої комісії в період між засіданнями». Рішення заборонити журналісту перебувати в приміщенні міської ТВК було прийнято головою особисто.

Медіа-юрист ІМІ Роман Головенко, коментуючи цей випадок, зазначив, що Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» передбачає право присутності журналістів, як на засіданнях комісії, так і в інших час.

“Згідно з п. 9 ч. 6 ст. 27 Закону про місцеві вибори "На засіданнях виборчої комісії, у приміщенні виборчої дільниці, де проводиться голосування, мають право бути присутніми... представники ЗМІ...". Тобто Закон передбачає право присутності журналістів як на засіданнях комісій, так і в інший час - а саме в період проведення голосування. Відповідно до ч. 15 тієї ж статті Закону "Рішення виборчої комісії приймається відкритим голосуванням більшістю голосів від присутніх членів комісії”, - зазначив Головенко.

Liked the article?
Help us be even more cool!