ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Youtube видаляються коментарі проти Компартії Китаю. Компанія запевняє, що це помилка

27.05.2020, 10:08
Фото – youtube
Фото – youtube

На YouTube автоматично видаляються коментарі, пов'язані з критикою Комуністичної партії Китаю. Компанія запевняє, що це відбувається помилково.

Про це повідомляють "Букви" з посиланням на The Verge.

Протягом останніх місяців користувачі мережі почали помічати, що на сайті відеохостингу YouTube автоматично видаляються деякі коментарі, пов’язані з критикою Комуністичної партії Китаю.

Так, цензурувалися репліки, у яких містилися слова "共匪" ("бандит-комуніст") або "五毛" ("партія 50 центів").

Слово "共匪" є образою на адресу китайського уряду.

"五毛" – це сленговий термін, що використовується переважно в мережі. Так називають інтернет-користувачів, які беруть участь у політичних дискусіях, пов’язаних з політикою Компартії. Назва походить від тверджень, що таким коментаторам платять по 50 китайських центів за пост.

Видалення коментарів відбувалося навіть у тому разі, коли ці фрази вживалися в позитивному контексті (наприклад, "五毛 виконують фантастичну роботу"). У випадках, якщо ці слова були написані латиницею або англійською мовою, вони не видалялися.

У коментарі виданню представники YouTube заявили, що це відбувається через помилку в роботі системи автоматичної модерації, на яку компанія останніми місяцями покладається дедалі більше.

“Схоже, що це помилка наших захисних систем, і ми проводимо розслідування”, – сказав представник компанії.

The Verge зазначає, що ця помилка існує та залишається непоміченою вже понад пів року.

"Випадковість цензури спантеличує ще більше, якщо врахувати, що YouTube наразі заблоковано в Китаї, а отже в Google мало підстав для того, щоб цензурувати коментарі, які критикують КПК, або застосовувати системи модерації відповідно до китайських законів про цензуру", – вважає журналіст видання Джеймс Вінсент.

Liked the article?
Help us be even more cool!