ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Всесвітньому форумі українців кримчани закликали звільнити Миколу Семену

22.08.2016, 11:34

Кримська делегація закликала владу зробити все можливе для звільнення і повернення журналіста Миколи Семена на материкову частину України. З таким закликом кримчани виступили на VI Всесвітньому форумі українців, повідомляє Крим.Реалії.

Учасник форуму, кримський вчений, журналіст Петро Вольвач заявив про безпрецедентну ситуацію: вперше за всю історію форуму делегат Микола Семена не зміг прибути на захід “через переслідування російською окупаційною владою”. “Звертаємо увагу урядів демократичних країн і світового співтовариства на утиски і репресії російської окупаційної влади проти українського Криму проти кримських журналістів, прав і свобод більшості українських громадян у Криму. Вимагаємо від окупаційної влади Криму негайного звільнення Миколи Семени і надання йому можливості лікування на материковій Україні”, – заявив із трибуни Вольвач.

Делегати форуму підтримали кримське звернення.

Як повідомляв ІМІ, 19 квітня підконтрольний Росії “прокурор Криму” Наталія Поклонська заявила про порушення російською ФСБ кримінальної справи відносно кореспондента проекту Радіо Свобода “Крим.Реалії” за “заклики до порушення територіальної цілісності Росії”. Йшлося про Миколу Семену, в будинку якого вранці 19 квітня провели обшук силовики, він був затриманий.

Затриманого 19 квітня в анексованому Росією Криму журналіста Миколу Семену відпустили після допиту під підписку про невиїзд.

28 квітня в окупованому Росією Криму викликали на черговий допит журналіста Миколу Семену, якого кримська влада, підконтрольна Кремлю, звинувачує в сепаратизмі.

29 квітня стало відомо, що після чергового допиту Миколу Семену перевели в статус обвинуваченого.

ФСБ Росії в Криму викликала на допит дружину і одного з синів журналіста, оглядача Радіо Свобода Миколи Семени, якого підконтрольна Росії влада півострова звинувачує в сепаратизмі. Допити були призначені на 25 і 26 травня.

З 7 липня кримському журналісту Миколі Семені, якого на півострові переслідує ФСБ за звинуваченням у “сепаратизмі”, обмежили доступ до особистого банківського рахунку через внесення його прізвища до списку “терористів”.

Фото з "Детектор медіа"

Liked the article?
Help us be even more cool!