ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Волині райрада звільнила редактора газети "Колос", хоча колектив був проти

10.11.2014, 13:01

7 листопада сесія Іваничівської районної ради (Волинська обл.) звільнила головного редактора газети «Колос» Валенитину Петрощук із займаної посади і доручила голові райради укласти угоду із працівником тієї ж газети – Тамарою Гаврилюк. Депутати не взяли до уваги рішення колективу залишити головним редактором Петрощук і за нового керівника проголосувало 29 депутатів із 30 присутніх.

Оскільки, пише «Нововолинськ діловий», на даний час Валентина Петрощук перебуває на лікарняному, то угоду з новим керівником поки не укладено, але фактично в газети на сьогодні – два редактори.

Співзасновниками газети «Колос» були Іваничівська районна рада, Іваничівська районна держадміністрація і трудовий колектив редакції. Проте, повідомив голова Волинської обласної організації НСЖУ Михайло Савчак, «нова влада переписала Статут видання (затверджено 17 жовтня цього року) і створила комунальне підприємство «Редакція іваничівської районної газети «Колос». Фактично районна рада прихватизувала газету».

Історія з головним редактором газети «Колос» тягнеться ще з весни цього року. Конфлікт почався із призначенням нових керівників на посади органів влади і захопив Ківерцівський та Іваничівський райони Волинської області. «Якщо ківерцівська влада облишила процес впливу на ЗМІ, то в Іваничах довела до бажаного для себе результату. Колектив іваничівської газети двічі підтверджував повноваження пані Петрощук, але новій владі це не підійшло», – зазначив Михайло Савчак.

На глибоке переконання Савчаку, «влада формує кишенькових журналістів, бо відтепер головний редактор не матиме власної позиції і колектив не має змоги впливати на прийняття рішень. Це можна розцінювати як наступ на свободу слова і повернення від демократичних засад у зворотній бік».

Раніше навесні «Волинська газета» писала, що голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт, представляючи нового керівника Іваничівської райдержадміністрації Андрія Бадзюня, наголосив на необхідності проведення кадрових змін. Чи не перша зміна мала стосуватися головного редактора «Колоса». Озвучили й причину: газета не писала про Майдан.

Сама Валентина Петрощук вважала, що причина незадоволення - її позиція, оскільки вона як депутат райради підтримувала колишню голови райадміністрації Лідію Томашевську.

За даними «Волинської газети», нове керівництво району наполегливо пропонувало їй написати заяву й піти з посади. Валентина Петрощук, яка працювала в «Колосі» 40 років, із них 13 - головним редактором, писати заяву на звільнення відмовилася. Її позицію поділяв колектив, котрий у протоколі своїх зборів вказав: «Повноваження редактора районної газети «Колос» Петрощук В. П. трудовий колектив підтверджує і засуджує тиск окремих політиків на редактора та газету в цілому».

Liked the article?
Help us be even more cool!