ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Вінниччині місцевий, засуджений за виправдовування агресії РФ, вчинив держзраду

Фото – Вінницька обласна прокуратура
Фото – Вінницька обласна прокуратура

На Вінниччині співробітники СБУ викрили місцевого жителя, який, бувши засудженим за виправдовування російської агресії, вчинив державну зраду.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, підозрюваний – житель Хмільницького району Вінниччини. У березні 2023 року його засудили за виправдовування збройної агресії РФ.

Відбуваючи умовний термін покарання, чоловік встановив контакт із представником так званого "Придністровського правозахисного центру Союзу російських громад Придністров’я". Він функціонує при "Фонді підтримки і захисту прав співвітчизників, які проживають за кордоном", створеному указом президента РФ для підтримки "російських співвітчизників", зокрема надання їм грошової допомоги.

У травні 2023 року підозрюваний, не погоджуючись з ухваленим вироком, надіслав придністровському "правозахиснику" матеріали кримінального провадження.

У зверненні заявив, що правоохоронні та судові органи України порушили його права. У відповідь чоловіка запевнили, що організація надаватиме щомісячну грошову допомогу в розмірі 2285 російських рублів.

Натомість він зобов’язувався збирати відомості про українські Сили оборони та об’єкти критичної інфраструктури на території Вінницької області й передавати їх іноземній організації.

Упродовж липня-жовтня підозрюваний надав "замовнику" інформацію про розташування об’єктів залізниці, енергетики, поліції та охорони здоров’я у своєму регіоні.

За це на особисту банківську картку отримав близько 3300 гривень. Наразі суд відправив чоловіка під варту. 

Liked the article?
Help us be even more cool!