ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Вінниччині міськрада вирішила скоротити колектив "Радіо Ладижин" удвічі

04.09.2017, 12:02
Фото - Валерій Сіроштан

Виконавчий комітет Ладижинської міської ради (Вінницька область) вирішив скоротити колектив комунального підприємства “РК “Лада” (103,9 МГц, “Радіо Ладижин”) з 10 до 5,25 ставок. Про це йдеться у рішенні виконкому №205 від 24.07.2017 “Про затвердження штатного розпису КП “РК “Лада” в новій редакції”, повідомляється на сайті Lada.fm.

Директорка “РК “Лада” Галина Данилівська вважає це рішення упередженим та вбачає в ньому свідомий тиск на редакцію “Радіо Ладижин” та його журналістів (через переслідування журналістів у зв’язку з їхньою законною професійною діяльністю).

У преамбулі рішення виконкому йдеться про економію бюджетних коштів, і водночас під скорочення, за текстом рішення, потрапляє комерційний відділ радіокомпанії (секретар-референт, яка виконує функції приймальника замовлень і касира, та головний бухгалтер). Одночасно пропонується скоротити три ставки творчого персоналу, серед яких два журналісти - Олександр Грінченко та Ігор Шевченко.

Видання зазначає, що на інформаційні запити щодо обґрунтування ухваленого рішення та надання економічних підрахунків економії бюджетних коштів, розрахунку фактичної потреби штатної чисельності радіокомпанії, роз’яснення, яким саме способом покращиться ефективність та оптимізація управління комунальним підприємством, “виконком так і не зміг надати жодної адекватної відповіді та документів, зазначивши, що рішення приймалось з усного виступу першого заступника міського голови П. Анущенка та всі підстави прийняття рішення викладені у преамбулі рішення виконкому…”

Також видання зазначає, що місяцем раніше іншому комунальному ЗМІ - газеті “Нове місто” - було безперешкодно затверджено штатний розпис у кількості 10 ставок (рішення виконкому №169 від 27.06.2017 “Про затвердження штатного розпису КП “Нове місто”).

“А тому в діях виконкому Ладижинської міської ради на чолі з міським головою Валерієм Коломєйцевим вбачається свідомий тиск на редакцію “Радіо Ладижин”, - зауважила директорка РК “Лада” Галина Данилівська.

Щодо нинішнього конфлікту, Данилівська зазначила, що “міський голова Ладижина Валерій Коломєйцев ще в січні 2017 року прийшов на радіо та в присутності колективу повідомив, що має намір реорганізувати радіокомпанію та об’єднати редакцію радіо з іншим підприємством, усіх скоротити, потім, можливо, знову взяти на роботу, і тому закликав бути обачними у своїх журналістських матеріалах, щоб мати можливість далі працювати на своїх посадах”.

Колектив комунального підприємства “РК “Лада” заявляє, що, отримавши вищезазначене рішення виконкому, зібрався на загальні збори 01.08.2017 та “одноголосно прийняв рішення не допускати скорочень на підприємстві і перейти до процесу приватизації підприємства трудовим колективом відповідно до чинного законодавства, створив робочу групу по підготовці відповідних документів та проведення консультацій з юристами та незалежними медіа-спілками”.

Liked the article?
Help us be even more cool!