ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Вінниччині засудили громадянку РФ, яка поширювала російську пропаганду

06.04.2023, 11:09

На Вінниччині суд ухвалив рішення щодо громадянки російської федерації з Вінницького району, яка захоплювалася країною-агресором, висловлювала свою "любов" до росії та її президента в соцмережах. Їй призначено два роки позбавлення волі. Про це повідомляє "Vежа".

Як ідеться на фейсбук-сторінці Управління СБУ у Вінницькій області, після початку повномасштабного вторгнення громадянка рф зі Стрижавки зберегла вірність ворожій пропаганді щодо агресії російської федерації проти України. Антиукраїнські публікації та звеличення злочинів російських окупантів обвинувачена поширювала в однокласниках.

За повідомленням Вінницької обласної прокуратури, прокурор у суді довів, що жінка достеменно знала про заборону використання російської соціальної мережі, втім за допомогою програм обходу блокування зареєструвала там свій акаунт і використовувала його для поширення антиукраїнських матеріалів.

"Зокрема, обвинувачена писала про любов до країни-агресорки, висловлювала підтримку російській "спецоперации", паплюжила державні символи України", – йдеться на сайті прокуратури.
У судовому засіданні обвинувачена свою провину не визнала. За публічного обвинувачення Вінницької обласної прокуратури жінку засуджено за поширення матеріалів, у яких міститься прославляння осіб, що вчиняли збройну агресію рф проти України, розпочату у 2014 році (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Судом їй призначено покарання у вигляді двох років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!